7 Eylül 2015 Pazartesi

Havuz çocuk güvenliği - ÇOK ÖNEMLİ

Yüzme havuzları ve çocuk güvenliği hakkındaki gerçekler.
Aşağıdaki bilgiler, NFC Amerikan ulusal güvenlik konseyinin, ilgili raporundan alınmıştır.
1- Her yıl, Amerika'da ülke genelinde, 7.000' in üzerinde kişi, suda boğularak hayatını kaybetmektedir.
2- Boğulma olayları, 5 yaşın altındaki çocuklarda görülen, ölüm ve yaralanma nedenlerinin, birincisidir.
3- Boğulma olayları, 15 yaşın altındaki çocuklarda görülen, ölüm ve yaralanma nedenlerinin, ikincisidir.


4- Boğulma olaylarının %80' i, evlerinin havuzlarında, jakuzi ve SPA' larda oluşmaktadır.
5- Her yıl, 14 yaşın altında yaklaşık 5.000 çocuk, boğulma olaylarından ötürü, hastaneye kaldırılmaktadır. Bu çocukların yaklaşık %20' sinde, bu nedenden ötürü, vücudunda kalıcı arazlar ve hastalıklar oluşmaktadır.
6- Boğulma olaylarından ötürü, hastane acil servis hizmetleri ve kazazedenin uzun süreli bakım masrafları, çok ciddi boyutlara ulaşmaktadır.
7- Boğularak çocuklarını kaybeden anne babaların %90' ı, bir süre sonra boşanmaktadır.
8- Koruma önlemleri almak, çocukların, torunların ve insanların, boğularak hayatını kaybetmemeleri için gereklidir.

Yukarıdaki bilgiler, maalesef acı, ama gerçekleri ifade etmektedir. 

Yüzme havuzları, esasen çocuklar için çok yararlıdır. Yüzme sadece bir eğlence değil, aynı zamanda harika bir egzersizdir. Ayrıca, ailecek yada arkadaşlarla beraber, havuz başında, neşe içerisinde geçirilecek saatlere, doyum olmaz.
Ama yukarıdaki acı gerçekler bize gösteriyor ki, eğer bir havuza sahipseniz, etrafındaki insanların can güvenliğini sağlamaktan da, siz sorumlusunuz. Havuzunuzu sürekli gözlem altında bulundurmak, bu sorumluluğun en önemli maddesidir ve ihmal edilemez. Bununla beraber aşağıdaki maddeler ve uygulanması da, en az bu sorumluluk kadar, önemlidir.

  • Havuzu kullanırken, mutlaka yakınlarda bir yetişkin kişi bulunmalıdır. Siz muhteşem bir yüzücü bile olsanız, ne zaman bir yardıma ihtiyaç göstereceğinizi bilemezsiniz.
  • Havuzda nasıl davranılması gerektiği konusunda kurallar oluşturun ve bu kurallara herkesin uyması gerektiğini bilin ve onları uyarın. Aşağıda örnek bir havuz kuralları tabelası görebilirsiniz.

  • Bir sorun oluştuğunda, bunu mutlaka bir yetişkin kişiye bildirin.
  • Havuzun derinliğini mutlaka kontrol edin. Eğer havuz çok sığ ise, atladığınızda yaralanmak istemezsiniz.
  • Havuz kenarında koşmayınız. Islak olan zeminde kayabilir ve zarar görebilirsiniz.
  • Havuzun etrafını, özellikle küçük çocukların ve emekleyen bebeklerin, havuza kontrolsüz erişimine engel olacak bir havuz çiti ve mümkünse havuza düşenleri hisseden bir elektronik havuz alarmı ile koruyunuz.



  • Çocuklarınıza mutlaka yüzme öğretin ama hiçbir zaman, onların havuz içerisinde yalnız olduklarında, güvende olduklarını düşünmeyin.
  • Çocuklarınızla beraber havuz kenarında iken, sabit ve cep telefonunuzun yanınızda olduğuna, emin olun. Çocuklar, siz eve telefona cevap vermeye giderken bile havuza düşüp, boğulabilirler.
  • Temel ilk yardım metotları - suni teneffüs ve kalp masajı gibi - konusunda, eğitim alın. Bu çevrenizdekilerin ve özellikle sevdiklerinizin hayatı için, çok önemlidir.
  • Havuzunun yanında sürekli olarak, can simidi ve can yeleği gibi kurtarma ekipmanları bulundurun.
Bahsedilen konu, tatsız bir konu olmasına rağmen, bu yukarıda bahsedilen tedbir ve kurallar, tarafınızca uygulanırsa, bu tatsız durumların, sizin başınıza gelmesine engel olabilirsiniz.

Mutlu ve güvenli yüzme havuzları dileriz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...